Winter skincare essentials

In de winter moet je lief zijn voor je huid. Het is erg koud, guur en vies buiten en je huid word hier niet altijd even vrolijk van. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van producten waar mijn huid blij van word in de winter.

Dankzij de centrale verwarming en het koude winterweer kan je huid erg droog aanvoelen en daarom moet je extra lief zijn voor haar in de winter. Producten die ik graag gebruik in de winter zorgen ervoor dat mijn huid extra gevoed word en niet trekkerig en geïrriteerd aanvoelt. Je lichaam is misschien niet het eerste waar je aan denkt omdat je warme kleding draagt maar ook je lichaam kan erg droog worden. Na het douchen gebruik ik daarom altijd de Moringa body butter van The Body Shop dit zijn redelijk dikke body butters die niet meteen intrekken en dus goed zijn voor je huid in deze koude tijd. Als je niet zo’n fan bent van body butters en lotions kun je ook kiezen voor een ‘in shower bodylotion’ van bijvoorbeeld Nivea. Als ik mijn make-up verwijder gebruik ik in de winter een olie. Dit is zacht voor je huid en ‘stript’ niet alle belangrijke oliën, hiervoor gebruik ik de Camomile Cleansing Oil van The Body Shop. Eigenlijk is een olie of balsem het hele jaar door een goed idee omdat je dan niet met watjes hoeft te reinigen en dus niet aan je huid hoeft te trekken. Na het reinigen voedt ik mijn huid met het serum van Hydraluron, een serum dat supersnel intrekt en zijn werk goed doet, en Origins Make A Difference + moisturizer en als ik behoefte heb aan iets meer voeding kies ik voor het Drink Up Intensive Overnight masker van Origins. Tijdens de winter kun je velletjes krijgen op je gezicht en deze verwijder ik met de Vitamin E creamy exfoliator van The Body Shop. Gedurende de dag breng ik telkens lippenbalsem aan en daarvoor gebruik ik de Dr. Lipp Nipple Balm for lips, deze lippenbalsem voelt fijn aan zonder dat plakkerige gevoel te geven waarbij je lippen constant aan elke plakken.

Bedankt voor het lezen!