Tattoo wishlist; let’s get inked up!

Ik heb altijd al een passie gehad voor tattoo’s. Sommige mensen vinden dat tattoo’s je lichaam verpesten en er zijn zelfs bedrijven die je niet aannemen als je een zichtbare tattoo hebt maar ik vind het écht mooi. Sinds kort heb ik zelf een tattoo, die je te zien krijgt in mijn foto verslag van Londen die binnenkort online komt, en het is écht waar wat ze zeggen; het is verslavend. Sinds ik me kan herinneren ben ik al gek van deze vorm van lichaamskunst. Vroeger tekende ik met ‘tattoo stiften’ die je met water kunt verwijderen de tattoo in van mijn vader en sinds het op tv is kijk ik al naar Miami Ink, LA Ink en New York Ink waardoor ik Ami James en Kat Von D heb ‘leren kennen’. Deze twee zijn nu een voorbeeld en ik vind het echt mooi om te zien hoe ze hun werk doen. Omdat tattoo’s zo verslavend zijn heb ik al een hele poos een soort verlanglijstje met afbeeldingen of teksten die ik nog graag op mijn lichaam wil zetten, zelfs voordat ik mijn tattoo kreeg. Kijk mee naar onderstaande afbeeldingen om erachter te komen welke teksten en afbeeldingen vast en zeker nog op mijn lichaam komen te staan.

”A state of being pleasantly lost in one’s thoughts; a daydream. ”

 
Dit is niet de afbeelding die ik graag op mijn heup wil laten zetten maar het formaat is wel prachtig. Dit is een tattoo die je makkelijk kunt verbergen en alleen zichtbaar is als jij dat wilt. Wat ik op mijn heup wil laten zetten weet ik nog niet maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren voordat ik daar achter ben.

 


Op de plek waar deze vrouw de kleine tekst heeft heb ik mijn tattoo laten zetten maar ik heb twee armen en dus genoeg plek voor een tweede! Er zijn genoeg kleine tekstjes die ik nog graag op mijn arm wil laten zetten maar ik vind plekken als je bovenarm of binnenkant van je onderarm zo cliché. Een voorbeeld van zo’n tekst is ”meet me in heaven”.
 


Mijn toekomstbeeld; één deel van mijn arm vol. Helaas is onze maatschappij een beetje verdraaid waardoor je slecht aan een baan komt als je zichtbare tattoo’s hebt. Ik vind dit absoluut onzin omdat er niet gekeken word naar je eigenschappen en mogelijkheden binnen een bedrijf maar naar je uiterlijk. Het is niet toegestaan om iemand af te wijzen op basis van hun geloof of afkomst en je bent niet perse een aso als je tattoo’s hebt dus waarom zou je dan niet kunnen werken? Je vaardigheden verdwijnen niet bij het nemen van een tattoo, je kunt je werk gewoon doen.

 
”Saudade was once described as “the love that remains” after someone is gone. Saudade is the recollection of feelings, experiences, places or events that once brought excitement, pleasure, well-being, which now triggers the senses and makes one live again.” Dit vind ik een ontzettend mooie betekenis. Ik ben de afgelopen jaren veel mensen kwijt geraakt die veel voor me betekenen en twee in het speciaal die nooit meer terugkomen; mijn opa en mijn moeder. Ondanks dat iemand er niet meer is hou je nog ondenkbaar veel van deze persoon. Die liefde verdwijnt niet. De geur van die persoon verdwijnt na een poosje, je vergeet na een poosje zelfs hoe zijn of haar stem ook alweer klinkt en hoe hun voetstappen klonken op de trap maar je vergeet nooit hoeveel je van zo iemand houdt. ‘iemand is pas overleden als ze vergeten zijn’
 
Een roos heeft voor mij een mooie maar ook droevige betekenis en daarom wil ik graag één roos op mijn schouder laten tatoeëren omdat ik dit een mooie plek vind voor zo’n afbeelding.
 
 

Op 1 en 2 november vieren de Mexicanen Dia de los Muertos oftewel de dag van de doden. Op deze dag beschilderen ze grafstenen en andere dingen met deze sugarskulls. Op deze twee ‘feestdagen’ vieren ze het leven van de overledenen en geloven ze erin dat deze op deze dagen bij hun terugkomen en hun offers bewonderen. 1 november is speciaal voor kinderen die overleden zijn en 2 november voor volwassenen. Schedels hebben een ‘enge’ reputatie en een soort duistere kant maar op deze manier word het mooi. Dat is ook het motto van de Mexicanen; niet rouwen maar vieren. Ik vind dit een hele mooie betekenis. De bloemen om de ogen van de sugarskull staan voor het leven en de spinnenwebben voor de dood. Vaak word er tegen mij gezegd en ik weet zeker dat die persoon er zelf ook zo over zou denken; niet verdrietig zijn. Ik denk graag aan leuke herinneringen in plaats van verdrietige en deze afbeelding is daar een voorbeeld van.
 

Bedankt voor het lezen en laat me in de comments weten of je tattoo’s hebt en of je er nog meer wilt!

 • http://www.somelighthearts.blogspot.nl Tanja

  het werkt zeker verslavend! Ik heb er zelf nu 6 in, ik denk 4 of 5 jaar tijd.. ik had nooit verwacht dat ik er zo verslaafd aan zou raken en wil er zeker nog wel meer!

  ik ben ook meer van het klein maar heb ook al zeker een ‘grote’ laten zetten
  het is alleen wel zo zonde dat na zoveel jaar je tattoo echt zeker weten wel vervaagd en je hem eigenlijk opnieuw moet zetten… ik heb dat o.a. met sterrenlijnen en mijn tekst op mn pols.. dan gaat het geld waar je eigenlijk een mooie nieuwe van kan zetten weer op aan een oude om die mooi te laten houden…

 • Jana

  Leuke post. (ok, hou je klaar voor veel tekst)
  Toen ik met tattoos begon is het ook niet bij ééntje gebleven 🙂
  Maar ik zou je aanraden niet meteen los te gaan en veel ineens te laten zetten. Vroeger zat ik net als jou ook boordevol ideeën die ik dan ook snel wilde laten zetten.
  Ben blij dat ik dat uiteindelijk niet heb gedaan en alles heb laten berusten. Anders had ik ook al vol rozen en random dingen gestaan die uiteindelijk misschien niet zo erg zouden samen passen. Heb al een reeks tattoos in verschillende stijlen (old school, oriental en meer illustratief), wel op genoeg afstand van elkaar zodat het elkaar niet stoort, maar nog een ander stijltje erbij zou wel vloeken vrees ik.
  Daarom hou ik me tegenwoordig erg in en wacht ik minstens een jaar voor ik een idee daadwerkelijk in iets fysieks wil omzetten. En tot ik een artiest heb gevonden die kan en wil doen wat ik wil 🙂

  Ben zelf niet echt zo’n fan van die tattooprogramma’s op TV, ik vind dat ze een slecht beeld geven van de industrie. Vooral Kat Von D vind ik totaal geen goed voorbeeld geven… Zelf alcohol drinken terwijl ze getattooëerd wordt, terwijl iedereen weet dat dat uit den boze is omdat het je bloed verdunt en het het tattooëren hindert… Dan ga ik liever gewoon bij laid back artiesten zonder ego 🙂
  En over tattoos en jobs… Ik heb tot nu toe weinig zichtbare tattoos, behalve die op mijn polsen en voeten, en zelfs dat wordt heel soms al eens scheef bekeken. Terwijl het maar bloemetjes en vrouwenportretjes zijn, geen kotsende schedels met dolken erdoor! Meer en meer mensen kunnen eromheen kijken, maar ik snap het dat ze een getattooëerd persoon minder graag in hun winkel of zo laten werken. Er zijn nog altijd te veel close minded mensen die het ‘crimineel’ vinden.
  Zolang ik geen job heb waarin ze totaal cool zijn met tattoos, hou ik ze dus allemaal maar zo veel mogelijk onder mijn kleren 🙂