Skincare Diary: Evening Routine

IMG_0049

 

Tijd voor het laatste Skincare Diary artikel; mijn avond routine! Voor mijn ‘Lazy Day Routine’ kun je hier klikken en hier voor mijn ‘Morning Routine’. 

Na een lange dag is er niets beters dan het verwijderen van alle make-up en viezigheid. Mijn ritueel begint met de Camomile Silky Cleansing Oil van The Body Shop, dit masseer ik goed in op een droge huid om alle make-up te kunnen verwijderen, ook mijn oog make-up. Als ik daarmee klaar ben maak ik een muslin cloth nat onder de lauw warme kraan en hiermee verwijder ik de make-up en de olie. Daarna herhaal ik dit allemaal nog één keer om ervoor te zorgen dat alle make-up echt verdwenen is. Dan spuit ik een beetje Lush Tea Tree Toner op een watje en deze haal ik over mijn gezicht. Als er nog restjes make-up aanwezig zijn op mijn huid worden deze hiermee verwijderd en mijn huid krijgt een kleine frisse oppepper.

Dan is het tijd voor het voeden van mijn huid. Zoals ik in het vorige artikel al zei heb ik in de winter last van een erg droge huid en daarom wil ik mijn huid ’s nachts het meeste voeding geven zodat alles goed de tijd krijgt om in te trekken en zijn werk te doen. Daarom begin ik met de facial massager van The Body Shop. Met deze handige roller masseer je de huid zoals aangegeven in bijvoorbeeld dit filmpje en hiermee zorg je ervoor dat de huid de crème nog dieper en beter tot de huid door kan dringen. Daarna breng ik een dikke nachtcrème aan zoals de Weleda Iris Hydraterende Nachtcrème.

Om mijn lippen ’s nachts ook een goede voeding te geven breng ik een beetje Elizabeth Arden 8 Hour Cream aan. Dit is een soort vaseline en werkt super voedend zonder verstikkend te zijn.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te nemen in mijn skincare routine!