How to make your own journaling cards

IMG_1114-2

Als je een beetje actief bent op Youtube en Instagram heb je het misschien al wel gezien; plan with me videos en instagram foto’s. Het bijhouden van een agenda heeft een totaal nieuwe draai gekregen. Eentje waarbij je zoveel mogelijk stickers en washi tape gebruikt en zo creatief mogelijk bezig bent. 

Youtube stroomt over met ’plan with me’ videos waarin vooral meiden laten zien hoe ze hun week invullen en versieren doormiddel van leuke stickers, journaling cards, washi tape etc. Zelf ben ik niet super creatief aangelegd en mijn tekenskills zijn ook niet fantastisch en daarom vind ik het bekijken van deze filmpjes erg leuk. Als je mijn Instagram volgt heb je misschien al gezien dat ik zelf ook ben begonnen met ’plannen’. Een agenda bijhouden deed ik altijd al en dit heb ik de laatste paar jaren in mijn telefoon agenda gedaan. Vorige maand heb ik een agenda gekocht en nu ben ik begonnen met het plannen en versieren. In deze blogpost wil ik je laten zien hoe ik zelf journaling cards maak. Dit zijn leuke kaartjes die je tussen je agenda kunt plaatsen om het net iets leuker te maken.

FullSizeRender-5Stap 1; Open een Word document en verander de afdruk stand naar liggend.
Stap 2; Voeg een tabel in zoals hierboven (3×2).

FullSizeRender-6Stap 3; Klik op het tekentje linksboven de tabel en klik vervolgens op tabel eigenschappen.

IMG_1234

Stap 4; Klik rechts onderin op ‘opties’ en zorg ervoor dat ‘formaat automatisch aanpassen aan inhoud’ niet aan staat.

Stap 5; Klik op Ok en ga naar het volgende het volgende tabblad (rij). Pas de hoogte aan (10,16 cm) en achter rijhoogte moet ‘Exact’ staan.

Stap 6; Klik op Ok en ga naar het volgende tabblad (kolom). Pas de breedte aan (7,62 cm).

FullSizeRender-7Als het goed is ziet je tabel er dan zo uit. Als de tabel verdeeld is over twee pagina’s moet je even met de marges spelen totdat het allemaal op één pagina past.

FullSizeRender-8Het enige wat je nu nog moet doen is zoeken naar leuke plaatjes op internet, bijvoorbeeld Pinterest (klik hier voor mijn ‘Planner Pics’ bord) en plak deze in de tabel. Soms moet je een beetje schuiven met een plaatje zodat deze mooi in de tabel past en daarna kun je printen! Je kunt ze zo in je agenda doen maar het is ook leuk om ze te lamineren. Op deze manier blijven ze nog langer mooi en kun je ze altijd hergebruiken!

Hou er wel rekening mee dat je nog gaatjes moet maken in de zijkant van het plaatje, anders past deze niet in je agenda! 

Bedankt voor het lezen en veel knutselplezier!